HOME  BASISOPLEIDING  VERVOLGOPLEIDING  INSCHRIJVEN  ACCREDITATIES  OVERIG


EMDR-Basisopleiding

De EMDR-basisopleiding omvat vier en een halve dag en wordt gegeven door prof. dr. A. de Jongh en drs. E. ten Broeke. De opleiding is bedoeld voor GZ-psychologen, psychiaters en psychotherapeuten met ervaring op het gebied van psychisch trauma bij volwassenen.

De EMDR basisopleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk en maken zij video-opnamen van behandelingen van hun patiënten. De derde en vierde dag staan grotendeels in het teken van tips, suggesties en feedback op de video’s. De deelnemers worden verzocht voor aanvang van de eerste bijeenkomst het cursusboek door te nemen.

Na afloop van de opleiding ontvangt u een certificaat als bewijs dat u de basisopleiding heeft gevolgd, maar alleen indien u inderdaad de gehele opleiding aanwezig was.

Voor behandeling van kinderen en adolescenten met EMDR bestaat er een apart opleidingstraject. Zie www.emdrkindenjeugd.nl

Vereisten voor deelname basisopleiding

Voor de basisopleiding geldt als toelatingseis: BIG registratie als GZ psycholoog (of in opleiding daartoe), psychotherapeut, of psychiater. Voldoet u (nog) niet aan de (voor)opleidingseisen, download dan hier de folder van de Vereniging EMDR Nederland:  "Informatie over opleiding en
lidmaatschap".


Data

De EMDR-basisopleiding omvat vier en een halve dag en vindt plaats op de volgende data:

2013:

  • 11-12 oktober 2013, 29 november 2013 en 31 januari 2014*

2014:

  • 24-25 januari 2014 , 7 maart 2014, 18 april 2014*

  • 12-13 juni 2014, 6 september 2014, 8 november 2014*

  • 3-4 oktober 2014, 22 november 2014, 24 januari 2015*

De eerste twee dagen van de opleiding vinden aaneengesloten plaats. De eerste dag wordt u verwacht vanaf 09.00 uur voor registratie & koffie. Op de eerste opleidingsdag zijn de tijden van 9.30 uur-17.00 uur  en 19.30 uur - 21.30 uur. Tijden van de andere dagen: 9.30 - 17.30 uur.

Lokatie

De cursus wordt doorgaans gegeven in de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder (www.esh.nl).

Kosten*

De kosten van de Basisopleiding EMDR bedragen € 1250 (inclusief boek, cursusmateriaal, lunches, thee/koffie en diner).

Het cursusboek (*) is bij de cursusprijs inbegrepen.
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief met nadere gegevens en instructies, onder andere over de wijze van betaling. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Accreditatie

Zowel de basis- als de vervolgtrainingen op deze website zijn geaccrediteerd door de volgende verenigingen en organisaties:
• EMDR Europe en EMDR Institute in de VS
• Vereniging EMDR Nederland
• NIP (i.h.k.v. herkwalificatie eerstelijnspsychologen)
• Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt)
• Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVP)

  Klik hier voor meer info

* Cursusboek: De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (2003; 6e druk 2013). Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma. Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN 978 90 265 2243 7].